НОВИНКА!!! Трояндова серія .

Пелюстки Троянди Дамаської містять ефірну олію (0,02–0,04%), дубильні, гіркі й смолисті речовини, барвник ціанін та інші сполуки. Головними компонентами ефірної олії є гераніол (50–60%), цитронелол (до 22,6%), нерол, евгенол, фенілетиловий спирт, цитраль, ноніловий, коричний та інші альдегіди і стеароптен.Зменшує почервоніння, знижує трансдермальну втрату вологи, зміцнює захисну мантію шкіри – все це ефірна олія троянди. І для цього достатньо просто вдихнути аромат, встановили вчені з Японії. Хоча наносити теж можна і потрібно – сотні років тому так і робили. Пастою з трояндових пелюсток лікували рани. А в перший кольдкрем створив римський лікар Гален ще в другому столітті нашої ери, змішавши олію троянди з бджолиним воском і оливковою олією. Крім олії в косметології, використовують також екстракт і квіткову воду, вона ж гідролат.Зменшує почервоніння, знижує трансдермальну втрату вологи, зміцнює захисну мантію шкіри – все це ефірна олія троянди. І для цього достатньо просто вдихнути аромат, встановили вчені з Японії. Хоча наносити теж можна і потрібно – сотні років тому так і робили. Пастою з трояндових пелюсток лікували рани. А в перший кольдкрем створив римський лікар Гален ще в другому столітті нашої ери, змішавши олію троянди з бджолиним воском і оливковою олією. Крім олії в косметології, використовують також екстракт і квіткову воду, вона ж гідролат.

Настій пелюсток має в’яжучу, кровоспинну, протизапальну, протиалергічну дію і застосовується при діареї, гастриті, ентероколіті, зовнішньо — при ангіні, ранах, які важко загоюються.

Трояндова олія має спазмолітичні, протизапальні, антиоксидантні, гепатопротекторні, протиалергічні, літолітичні й жовчогінні властивості, розширяє судини, покращує роботу серця, а при зовнішньому застосуванні виявляє антимікробну і знеболювальну дію та використовується при холециститі, дискінезії жовчних протоків, нирковокам’яній хворобі, бронхіальній астмі. Трояндова вода (Aqua Rosae), яку одержують при дистиляції трояндової олії, має антисептичні властивості й використовується зовнішньо при гінгівіті, блефариті, пародонтозі, дерматиті, а також у косметиці.

Відображаються усі з 6 результатів